2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Bramborová sýrová polévka

Název Množství a jednotka
brambory 3 ks
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle zpěníme cibulku a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Orestujeme, zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a uvaříme doměkka. Nakonec přidáme 4 kostky taveného sýra se šunkou (Apetitto), necháme sýr rozpustit a polévku podáváme posypanou zelenou petrželkou. Pokud se nám zdá polévka slabá, můžeme dochutit kouskem bujónu.


 


RECEPTY

Holandské řízky

Postup: Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček,... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboračka

Postup: Mrkev, bulvový celer, kořenová petržel, hlávková kapusta,to vše nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

RECEPTY

Vynikající pomazánka ze sardelové pasty

Postup: Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným... zobrazit recept

RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...